Naše silnice jsou soustavně poškozovány přetíženou nákladní dopravou



V rámci veřejného slyšení na téma „Vliv silniční nákladní dopravy na stav komunikací a její dopady v území“ proběhla debata o strategiích pro zmírnění zatížení silnic nákladní dopravou a snížení negativních vlivů této dopravy na životní prostředí.
Slyšení se zúčastnil také ministr dopravy Martin Kupka, který představil vizi státu do budoucna. Ta mj. zahrnuje posílení kontrolního vážení přetížené dopravy a spuštění Inspekce silniční dopravy (tzv. INSID), která bude nejen provádět kontrolní vážení kamionů i bez asistence Policie, ale bude i kontrolovat např. technickou způsobilost vozidel, povinné přestávky a odpočinky aj.
Na základě předchozích jednání, která jsem vedla ve věci vysokorychlostního vážení (jedny takové váhy máme i v obchvatu města F-M), je jasné, že nás v této oblasti čeká ještě mnoho výzev, se kterými se budeme muset vypořádat. Věřím, že se Ministerstvo dopravy zaměří zejména na zefektivnění vymáhání pokut za přestupky způsobené zahraničními přepravci, propojení softwarových systémů a automatizaci při zpracování a zasílání přestupků k řešení…
Záznam celého slyšení bude brzy zveřejněn na webových stránkách Senát Parlamentu ČR.

Další příspěvky

Program spolufinancovaný EU podpoří přeshraniční spolupráci
V prvním zářijovém týdnu jsem se jako předsedkyně Euroregionu Beskydy účastnila zasedání Česko-slovenské mezivládní komise pro přeshraniční spolupráci ve věci projednání programu Interreg Slovensko-Česko 2021 - 2027. Jeho cílem je podpora projektů s přínosem pro obě strany hranice. Umožňuje přeshraniční spolupráci na projektech, které...
Otevření nové školy v Řepištích
1. září byla posvěcena a slavnostně otevřena nová škola v Řepištích, do které zítra zavítají její první žáci. Přeji škole, aby se stala domovem kvalitního vzdělávání, inspirativním místem, kam se učitelé a žáci budou každý den těšit. Přeji dětem, ať je každý školní den nejen v Řepištích plný radosti, navazování přátelství a získávání znalostí a zkušeností potřebných do života.
16. setkání bohemistů působících na zahraničních univerzitách a učitelů češtiny u krajanů
Česko v současné době vysílá do světa 13 učitelů ke krajanským komunitám a 35 lektorů českého jazyka a literatury na zahraniční univerzity. Většina z nich přijela na pravidelné letní setkání, které se uskutečnilo ve čtvrtek v prostorách Ministerstva zahraničních věcí. Děkuji za pozvání a vyslaným bohemistům za jejich práci pro naše krajany!

Kontakt

Napište mi

Budu ráda, když mi napíšete své návrhy, podněty, dotazy.
Pokusím se odpovědět všem.