Zákaz prodeje psychoaktivních látek dětem



Zákaz prodeje psychoaktivních látek zejména dětem považuji za krok správným směrem.
V Senátu bude v tomto týdnu projednána NOVELA ZÁKONA O NÁVYKOVÝCH LÁTKÁCH.
S Ing. Romanem Letošníkem z Krajské hygienické stanice Ostrava s cílem novely zavést rozumnou a efektivní regulaci prodeje psychoaktivních látek souhlasíme. Jak jsme se mohli přesvědčit, není problém velmi rychle nahradit zakázané složku jinou psychoaktivní látkou.
Regulace by měla přinést větší kontrolu a bezpečnost prodávaných látek a mj. snížit jejich šíření na černém trhu.

Další příspěvky

Slavnostní jmenování studentů SŠ Výmolova do školního parlamentu proběhlo na půdě horní komory
Vanessa, Tomáš a Petra byli slavnostně jmenováni do školního parlamentu střední školy Výmolova, obor Neslyšící zubní technik, a to přímo v hlavním sále Senátu ČR, na místě, kde probíhají celostátní slavnostní ceremoniály. Věřím, že jmenování studenti budou skvělou reprezentací své školy a dokáží měnit dění ve škole k lepšímu. Držím jim palce! Nenechte si ujít dojmy jmenovaných studentů... Více po rozkliknutí zprávy.
Muzeum Beskyd ve Frýdku-Místku slaví sto let
Muzeum Beskyd ve Frýdku-Místku slaví sto let a při této příležitosti představuje výstavu "Minulé pro budoucí". Výstava je vrcholem oslav tohoto našeho významného regionálního jubilea, jejichž součástí bylo i hostování našeho muzea v Senátu PČR. Výstava je poctou nejen dlouhé historii muzea, ale i všem, kdo se na jeho činnosti podíleli a podílejí. Bude se každý měsíc proměňovat a překvapovat nás vždy něčím novým. Je interaktivní a troufám si říct, že zaujme všechny věkové kategorie. Chtěla bych poděkovat všem zaměstnancům muzea za jejich práci a popřát jim pod vedením nového pana ředitele PaeDr. Zbyška Ondřeky mnoho dalších úspěšných let a projektů.
Handicap centrum Škola života Frýdek-Místek, ops uspořádalo letošní olympiádu pro osoby s handicapem v Kunčicích pod Ondřejníkem
Je skvělé, že Handicap centrum Škola života Frýdek-Místek, ops olympiádu pro osoby s handicapem letos přece jen uspořádalo! Kvůli povodním a zaplavenému atletickému stadionu ve Frýdku-Místku přesunuli celou akci na poslední chvíli do H-resortu v Kunčicích pod Ondřejníkem a závodníci si tak kromě sportování užili i krásné výhledy na Beskydy a pobyt v přírodě. Děkuji organizátorům za jejich neúnavnou práci a odhodlání, díky kterému se olympiáda stala milovanou tradicí. Vždyť letos se konal už její 27. ročník.

Kontakt

Napište mi

Budu ráda, když mi napíšete své návrhy, podněty, dotazy.
Pokusím se odpovědět všem.