Další blokáda za bezplatnou dálnici z Ostravy do Frýdku-Místku



Další příspěvky

Sochovy národopisné slavnosti ve Lhotce
24. srpna se ve Lhotce pod Ondřejníkem uskutečnil už 29. ročník festivalu Sochovy národopisné slavnosti. V rámci akce vystoupila řada dětských i dospělých souborů, muzik a sborů. Za "děti" nechyběl Valášek z Kozlovic, Malý Grunik z Ostravice, Malá Ondřejnica ze Staré Vsinad Ondřejnicí, Malá Ostravica z Frýdku-Místku nebo Ondrášek z Frýdku-Místku. Za dospěláky vystoupili mezi dalšími i Pilky ze Lhotky, Pustkova cimbálová muzika z Kozlovic, Vlašský vojvoda z Kozlovic, Ostravica z Frýdku-Místku a Ondřejnica ze Staré Vsi nad Ondřejnicí...
V Janovicích vznikl Komunitní dům pro seniory
Senioři se mohou těšit z nového Komunitního domu “KODUS” v obci Janovice. V sobotu 24. srpna jsme měli možnost si moderní novostavbu čítající deset bezbariérových bytů společně s poslanci Michaelou Šebelovou a Ivo Vondrákem prohlédnout při slavnostním otevření. Pečlivé plánování se vedení obce vyplatilo a senioři budou mít k dispozici krásné zázemí se zahrádkou a mj. i společenskou místností, která umožní setkávání obyvatel, ale i aktivity pořádané místními spolky.
Vysokorychlostní váhy jsou instalovány také v obchvatu města Frýdku-Místku
Vysokorychlostní váhy mají pomáhat v boji s přetíženými kamiony. A jedny takové váhy máme umístěny také na obchvatu města Frýdku-Místku, kde byly spuštěny do provozu v roce 2023. Protože se blíží veřejné slyšení v Senátu na toto téma, sešla jsem se se zástupci odboru dopravy ve Frýdku-Místku, abych zjistila, jak systém aktuálně funguje a předala případné podněty k jeho zlepšení.

Kontakt

Napište mi

Budu ráda, když mi napíšete své návrhy, podněty, dotazy.
Pokusím se odpovědět všem.