Na Hukvaldech chybí protihluková stěna



Hukvaldy jsou příjemným místem pro život, mají osobité kouzlo v každém ročním období. Je to i naše oblíbené výletní místo, člověk v tomto „Janáčkově kraji“ snadno ztratí pojem o čase.

I proto mě mrzí, že tuto obec obtěžuje hluk způsobený nedostatečným odhlučněním dostavěné komunikace R48, kdy v úseku dlouhém cca 200 metrů chybí protihlukové stěny, a to po obou stranách.

Situaci a možné řešení jsme projednávali se starostou obce panem Mgr. Luďkem Bujnoškem a paní místostarostkou Ing. Ivanou Hrčkovou. Přestože jednání o dodatečné stavbě protihlukových stěn a odhlučnění bude velmi náročné a komplikované, dohodli jsme se, že v této věci podnikneme společné kroky.

Další příspěvky

Jarní olympiáda U Medvěda: Sportovní den s charitativním přesahem
Jarní olympiáda U Medvěda v Dobré u Frýdku-Místku se opravdu velmi vydařila. Žáci ze základních škol Dobrá, Baška, Raškovice, Morávka, Frýdlant nad Ostravicí a Frýdku-Místku se tu 10. května utkali v mnoha disciplínách. Děkuji všem organizátorům za skvělou přípravu této krásné akce, která měla i charitativní rozměr - vybralo se přes 30 tisíc pro tělesně postižené děti z našeho regionu. Zázemí a pomoc s organizací poskytl sportovní areál U Medvěda a o perfektní atmosféru se postarala společnost Hravý klaun a úžasný moderátor Honza Gavelčík. Že tyto akce mají smysl, bylo jasné z nadšení a radosti všech zúčastněných. Atmosféra byla nabitá energií, úsměvy a zdravým duchem soutěžení. Děkuji, že jsem mohla být u toho!
Tradiční akce Poděkuj horám se vydařila. Velká poklona všem dobrovolníkům!
Tradiční akce Poděkuj horám organizovaná spolkem Čisté Beskydy ve spolupráci se společností MamiArt, Heimstaden a dalšími partnery opět ukázala sílu lidské solidarity a respekt k našemu krásnému horskému masivu. Stovky dobrovolníků se s nadšením a úsměvem na tváři vydaly do čtyř lokalit v Beskydech, aby je zbavily odpadu a pomohly tak zachovat jejich čistotu a krásu. Ať už uklízeli podél turistických tras, v okolí silnic, nebo se pustili do náročnějších terénů, jejich práce si zaslouží obrovský dík a uznání. Poděkuj horám není jen obyčejný úklid. Je to symbol sounáležitosti s naším přírodním bohatstvím a vyjádření vděčnosti za krásu a klid, které nám Beskydy nabízí.
Svátek sv. Floriána připomíná důležitost hasičské profese
Dnes, na svátek sv. Floriána, patrona hasičů, se frýdecké náměstí proměnilo v dějiště krajské soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod. Akce, která se konala za hojného zájmu veřejnosti, dala příležitost všem obdivovatelům hasičů zhlédnout ukázky zásahových technik a prohlédnout si historickou i současnou hasičskou techniku. Hasiče nevnímáme jen jako ty, kteří hasí oheň, i když to je bezesporu klíčová součást jejich práce. Jejich role je mnohem komplexnější a zahrnuje širokou škálu činností, které chrání naše životy a majetek. Děkuji všem hasičům za jejich obětavou práci! Přeji jim pevné zdraví, štěstí a mnoho úspěchů v jejich náročné, ale nesmírně důležité profesi.

Kontakt

Napište mi

Budu ráda, když mi napíšete své návrhy, podněty, dotazy.
Pokusím se odpovědět všem.